Pages

Sunday, December 19, 2010

Unperfect


Di petang yang indah permai lagi elok untuk proses jana taik mata nie aq dikunjungi oleh member aq Zack. Name die Zakuan, tapi biasalah nak glamour panggil la Zack.

Aku : ko pehal datang petang2 bawak muka xmarket nie???

Aq tau sesetengah orang xleh trima bahasa aq nie…. tapi cam nie la aq berbahasa ngan member-member aq. Xder sopan santun langsung. Dah kami berkawan ngan cara macam 2, n kitaorang selesa ngan keadaan 2 sape patut peduli…???

N dengan selambanyer die menjawab sambil gelak kambing nak kena sembelih . “kalau muka ko market ko xdok melangut kat umah jana taik mate, ko g jana duit jadi model”
Huh memang malaun punyer orang. Tapi tujuan die datang bukanlah nak suruh aq jadi model ker aper. Die datang nak melempiaskan kebosanan time cuti sem nie kat aq. Dok borak sambil lepak-lepak timbul r satu pertanyaan yang di create oleh pale otak senget member aq Zack. “kenapa ngan c Syamil 2. Dulu bukan maen ag die puji melangit c Nana. Sopan-santun r, comel, berbudi bahasa, respek orang n macam-macam lagi r. siap suruh ko buat die(Nana) role model ag. Tup-tup smalam die boleh kater minah 2 harap muka jer lawa tapi.... pe hal ek, bukan die dah mula kawan ngan c Nana ker…??

Aq pun pelik ngan c Zack nie, yang keluarkan kenyataan brani mati 2 c Syamil, yang die beria tanyer aq nie aper hal…?? N aq ngan bangga nya member jawapan yang aq sure tepat. “mana aq tau, ko g la tanyer die”.

Dalam situasai nie aq mula berfikir, setiap orang mesti ada keburukan yang paling buruk dalam diri die. At least 1. Tapi,, bila orang 2 kita dah aim die sebagai baek, lemah lembut, sopan santun n lebih kurang sempurna senang citer n tetiba bila kita dapat tahu 1 keburukan die, kita memang susah nak terima n ambik masa yang lame untuk terima. Bab kate jiran sebelah umah aq, semakin xnampak keburukan 2 semakin besarlah ia. Mana die dapat idea nie aq pun xtau. Tapi aq pernah alami, so aq setuju. Sebab 2 la aq suka berkawan dengan malaun-malaun macam c Zack ngan Syamil nie sebab kebanyakanperangai buruk die kita tau n bila jumpa perangai buruk yang terbaru kita dah xheran. Aq rase diaorang kawan ngan aq pun atas sebab yang sama. Perangai buruk maksud aq bukan lah diaorang nie pengedar dadah ker, perogol bersiri ker @ pembunuh upahan. Tapi diaorang nie just nakal n xbersembunyi disebalik penampilan yang baek. Diaorang nie cakap maen lepas tapi xsemestinya jahat. Yang penting be who u are n say what u feel becoz those who mind don’t matter n those who matter don’t mind.

Tapi bukan ker yang c Syamil dok puji-puji 2 manusia. Selagi makhluk 2 namenyer manusia,  akan ada la middle name die xperfect. So kita patutnyer dah sedar awal-awal lagi so that xder la kecewa sangat bila dah terjumpa n berkenalan ngan prangai buruk die. Then persepsi terhadap die pun xder la berubah 360 degree. N satu ag yang penting jangan la dok nilai orang dari luaran jer. Tak kenal maka x cinta, dah kenal mcam celaka….. 

3 comments:

sarah said...

gua sedih sebab tengok the notebook tadi.

therealme... said...

cater 2 sal aper...??

Anonymous said...

btul...mermang susah nak terima kerbuerukan klau kita dah aim die 2 baek giler. macam malaikat. tp manusia mn adf perfect. so, salah saper? kita yang mernilai ker, org 2 punyer sifat??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...