Pages

Saturday, March 12, 2011

Situasi


Minggu-minggu yang buatkan aq perasan busy nak mampos dah berakhir. Sekarang minggu-minggu kebosanan menyusul. Yang sebenrnya aq dah kehilangan kata-kata nak carut kat sini. Tapi demi mencapai cita-cita manjadi blogger tegar, aq terpaksa mencari carutan baru. Jom g peranggan baru, mungkin ada sisa-sisa dari pelusuk minda tercerna aq nie.


Meh aq citer satu situasi yang membuatkan aq malu digelar generasi muda Negara membangun.  situasi dimana satu manusia bodoh lagi hina, salesgirl kiosk bersama seorang pakcik  buta. Pakcik yang buta nie masuk kedai then mintak air mineral.

Pakcik : dik nak air mineral sebotol tapi xnak sejuk.
Salesgirl : ad kat rak hujung 2.

Then pakcik 2 terkedu xtau nak buat ape. Sape yang buta skang nie pun aq dah terkonfius. Agak-agak kalau angkat middle finger minah nie paham ker aper aq maksudkan..?? xpun aq terus carut die depan-depan biar die paham. Atau tindakan lebih drastic, simbah jer dengan air mineral. Tapi aq xbuat. Sebab aq rase xguna pun. Minah nie lagi bengang n xpasal2 gaduh besar sebab hal kecik. Dua-dua pihak xdapat faedah nyer.

Tapi aq tetap nak kasi minah nie sentap. Aq pegi ambik air mineral 2 then bayar. Lepas 2 aq pegi kat pakcik 2 then hulurkan air mineral. Senyum senget sebelah kiri sambil pandang minah 2 aq cakap xbrape nak kuat tapi cukup untuk satu kedai dengar  “nie air mineral pakcik,saya dah bayarkan. Maafla akak 2 xnampak”. Aq harap tindakan aq betul.  

9 comments:

Gen Fujita said...

Tindakan yang betul. No problem.

ieraLEE said...

u did the right thing. and xsangka betul ada jugak orang macam tu

MATAHARI said...

situasi common sekarang ni.

budi bahasa semakin terhakis.


p/s: dalam thriller tu, aku dah miliki hampir kesemua novel RAM.

Hansyirah Takezur said...

no worries.. harap2 salesgirl tu learn a lesson.

ghost writer said...

tuh bukan sentap lagi bro..komfem sok minah tuh letak jawatan sebagai salesgurl...

Ummu said...

panas je hati aku dgr cerita kau nih.

a little less conversation said...

mesti minah tu wt slambe je pastu..xde kesedaran sivik lansung..

therealme... said...

@gun fujita & ierali : tq..
@matahari : ko pun peminat RAM ker..?novel die mmg best
@hashirah : aq hrp mcm 2 la..
@gr : bagus la...g buat keje x yg nyakitkan ati orang...hahaha
@ummu : aq lagi panas kat c2 kot..
@allc : merah gak r muka die..hahaha

HEROICzero said...

auch! you are good! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...