Pages

Monday, March 28, 2011

naratif versi aku


Di suatu petang yang damai penuh nikmat dengan angin ala-ala siput semput. Time cuaca sebagus ini, sebagai seorang atlit yang sangat perasan komited Johana sepatutnya tengah meningkatkan fitness dengan jadual training yang telah ditetapkan. Dengan malasnya  dia pergi tinjau schedule training untuk ari nie. Slow jog 3KM & circuits training 6 stations. Ah xder la berat sangat sebab masa game jauh lagi. Tapi xtahu la kenapa tiba-tiba personality atlit Johana hilang. Yang ada hanyalah personality seorang student yang penat baru balik kelas n mengantuk mencanak-canak. So, sebagai seorang student n remaja Johana sepatutnya tido time nie kan? Dia melangkah penuh semangat ke katil. 

Dang!! Dang!! Dang!! Bunyi pintu bilik diketuk. Argh nie yang personality manusia hijau Johana nak menjelma nie. Tapi personality manusia beriman dan berbudi bahasa serta prihatin, menyelamatkan nyawa yang ad disebalik pintu. Johana bukak la jugak pintu untuk member dia yang datang nak mengeratkan silaturrahim nie. Ape tujuan dia rajin sangat menapak ke bilik Johana pepetang nie?

Ain : Jo ko ada soklan test calculus sem lepas punya?

Johana : ad rasanya, ko try tengok dalam buku 2.

Ain : owh nie, aq pinjam dulu ek. Mlm nanti aq bagi.

Johana : (angguk2 sambil merebahkan badan on d way nak jana taik mata)

Ain : eh Jo, ko nak tau x, aq xsuka betul la dengan Ery 2. Dia 2 suka bersepah la. Xreti nak kemas bilik. Baju kotor berselerak, pastu perap berminggu-minggu. Dobi bukannya jauh pun, selang 2 bilik jer dari bilik. Tapi masyaallah pemalas. Aq bila masuk bilik semak dowh. Nasib la aq dapat roommate macam die. Time dia gaduh ngan balak die plak…….. bla…. Bla…. Pastukan dia asyik ngadu pasal balak dia……bla….bla….

Setelah 5,6 lori mengumpat, ciap dengan maki hamun sebagai penambah perisa. Ayat penutup paling tipical atas muka bumi “eh ko jangan bagitau die plak, aq xnak la gaduh nanti. Aq gtau ko nie sebab aq percaya kat ko.”

Johana : (dalam hati) Huh!! Ingat aq bangga sangat ko percayakan aq? Pegi mampus! ape la agaknya dia cakap pasal aq dengan orang laen

Memandangkan personality wartawan hiburan xpernah wujud, Johana xberminat langsung dengan luahan dari hati yang konon murni ain 2. Lantak ko la, peduli aper aq.

Ain: eh apahal dengan Azri 2 ek, dia…… bla….bla….

Nampaknya minah nie tengah menyeru personality “mulut xpernah ada polisi insyuran kecelakaan” Johana.

Johana : eh, banyak nya citer ko. Percaya benar ko ngan aq nie. Tapi aq percaya kat Ery & Azri. Nnti aq citer la kat dia yang ko percayakan aq. Apa kate ko g buat soklan calculus 2. Nanti bleh bagi orang laen tiru. Mesti diaorang cakap ko pandai n baek hati. 

2 comments:

Dinda Iva said...

itulah manusia....tak berhenti nak cakap pasal orang....huhuhu

therealme... said...

2 la..try pikir, ape plak org ckp pasal kita..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...