Pages

Thursday, December 30, 2010

Sewang VS Soccer

Assalamualaikum....
nie aq nak citer kisah sedih yang melanda jiwa raga aq dalam beberapa hari lepas....


Dalam kekelaman malam yang suram lagi banyak kuntilanak berkeliaran aq menapak ke kedai Pak Ya depan umah p.cik aq semata-mata nak tengok bola. Untuk xmemalukan diri menempel muka sia-sia kat kedai 2 aq pun order la tea O ais (sebab murah). Dengan mood yang cukup sempurna dicreate oleh aksi-aksi menarik player-player aq paku bijik mata aq kat screen besar kat depan 2.

Tapi tiba-tiba mood aq sedikit tercalar dengan kehadiran awek-awek clubbing mn ntah g dok depan meja aq. Ko tau sebab apa minah-minah nie calarkan sikit xbanyak mood aq, sebab diaorang dah menghalang sedikit pandangan aq kat screen 2. Bukan aq xcukup inci, Cuma diarang yang terlebih meter. Aq nak wat cam mn. Tp memandangkan game malam nie best, so aq rela patah tengkok terjenggol-jenggol tengok screen.
Dari calar mood aq bertambah parah dengan keretakan sebab minah-minah sakai nie dok buat bising. Yang xboleh bla 2 diaorang pun tengok bola gak, tapi aq confuse die tengok bola ker tengok mamat-mamat player 2. Sebabnyer, dialog-dialong tak patut dah kluar. “eh mamat2 cute dowh, ape name die ek”…..”yang mn”..? “ala yang pakai baju biru no 8 2”. Annoying betol la bila pempuan tengok bola nie. N ad lagi. “eii bila nak gol nie, bosan la tengok cam nie, xmasuk-masuk gol pun.” Ko ingat nak masukkan sebijik bola yang kena rebut dengan 11 orang pastu kena lari satu padang dalam gol 2 macam ko kentut ker? Boleh buat bila-bila mase ko suka, sambil mentadarah pun jadi. 2 belum nak kira, kena pas-pas, smpai kat pintu gol kena bayar tol besar punyer.

Kul 12 malam, game pun tengah sedap, sesedap ais kacang dimakan time panas terik tahap terbakar bulu ketiak. Tapi yang xsedapnyer, mood aq dah hancur macam kaca terhempas kat tar pas2 kena gelek dengan buldoser sampai habuk pun dah licin diterbangkan angin. Kenape? Sebab minah-minah sakai tengah buat tarian sewang kat depan mata aq yang buatkan aq rase aq nak potong 14 jer seko-seko. Die boleh g maen baling2 tepun pas2 kejar-kejar kat kedai 2 macam kedai abah die punyer. Celebrate bizday punyer pasal. Aq dengan hati yang dah tunggu time jer nak meletup nie blah dengan sabarnye sebab kalau aq stay takut-takut nnti sabar dah xder dalam kamus hidup aq.!!!! Aq xnak hilang setengah dari iman aq sebab bergaduh dengan sakai tercicir otak….  

2 comments:

duan lang said...

sabo jela..banyak manusia,banyak ragam...kan?mjur ko blah..kalu ko mngamuk,xke msuk paper sok..haha

therealme... said...

klau aq xblah ada gak yang mati kena kerusi karang...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...