Pages

Sunday, December 12, 2010

Citer Aiman...

Nie ada 1 citer menarik aq nak story mory kat korang…. Walaupun citer nie xsegempak The Chronicles Narnia : The Voyage of The Dawn Treader  tp aq nak citer gak kat cnie sebab citer nie xder kat wayang….



And the story begin….

Di hujung minggu yang indah lagi permai (sound effect bunyi burung) seorang ayah mithali ajak anak die pegi potong rumput kat halaman rumah and berkebun …. Tapi, anak die lagi seronok maen PS3 and layan internet…. Biasalah anak2 zaman sekarang…. Anak die pun rase pelik and curious ngan perangai ayah die sebab diaorang mampu duduk kat umah banglo yang mewah, ada home teater ngan tv LCD yang nipis macam biskut, mampu pakai keta mewah tp xkan xmampu nak upah orang tolong potong rumput n upah tukang kebun nak cuci laman n jaga pokok bunga import yang mahal 2…. Bapak aq punya harta nie harta pinjam ker aper…???

Ayah : Aiman, jom tolong ayah potong rumput kat luar….

Aiman : kejap daddy, Aiman nak habiskan maen game nie…. tinggal sikit lagi nak menang….

Ayah : Ok daddy tunggu sampai Aiman habis maen game….

Aiman : OK… (dalam hati punya la mencarut si Aiman nie sebeb alasan die xleh pakai)

Sejam kemudian….

Ayah : Dah habis ker Aiman…?

Aiman : Belum lagi daddy…. Kejap jer lagi….

Melampau punyer budak…. Macam la aq xtau ko nak ngelak….

Ayah : kalau daddy xbelikan kamu PS3 2, kamu rase kamu boleh beli sendiri x…?

Aiman : 2 kena tunggu Aiman keje dulu la daddy, aiman mana ad duit….

Ayah : kamu nak maen benda 2 sekarang ker time kamu dah kerja nanti…?? Klau nak maen sekarang baek kamu dengar cakap daddy….

Ok Aiman dah faham aper maksud bapak die…. Nak xnak die kena gak ikut daddy die g potong rumput n berkebun, klau x maunyer PS3 die 2 jadi pekasam dalam stor…. Finally, tanpa banyak cekadak Aiman pun ikut la daddy die….

Korang agak2 la aper motif daddy Aiman nie ajak Aiman g potong rumput n berkebun sedangkan die dah terlebih mampu nak upah tuakng kebun tuk buat semua 2….????

9 comments:

sarah said...

Pasal daddy Aiman ni nak dia jadi tukang kebun bila dia dah besar nanti.HAHAHA

therealme... said...

agaknyer la kot...haha

sarah said...

weyh ak rase ak boleh cam ko ni spe. dari segi tulis cakap ak rse ak taw..hehehe

therealme... said...

kalau dah tau diam2 sudah...hahaha

sarah said...

hhahahaha
aadakah kau sipemilik mikhail?

therealme... said...

hahaha...cam mn la ko leh cam nie...???

sarah said...

cara ko tulis sama mcm cara ko cakap.HAHA

therealme... said...

nmpaknye aq mmg the real me...hahaha

nekkenproject said...

Terbaek Punya Cerita Weh!~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...