Pages

Friday, January 28, 2011

past or future ???


Jika langit tak secerah hari sebelumnya, awan tak seindah biasanya, ataupun sang mentari tak menampakan sinarnya, bukan bererti hari tak kan berganti. Ya hari tetap akan datang walaupun hujan lebat mencurah-curah + petir berdentum-dentum macam langit nak runtuh. Eh kejap, ape yang aq mencarut nie. owh nie mesti sebab hari hujan + cuaca sejuk. Otak aq pun xterkuali membeku dibawah paras bahaya dan aoutomatik jadi lembab selembab kura-kura di gurun Kaktoa.


Sempena meraikan hari hujan dan cuaca sejuk aq nekad untuk bergulung dalam selimut dan bergolek-golek atas katil. Aktiviti sebegini amatlah baek untuk generate kepulan awan-awan impian dari kepala otak beku aq. Ahhhh payah no nak paham, BERANGAN la senang citer. Sory yer, aq pun xtau ape dah jadi dengan bahasa aq yang tersangatlah melayu mengalahkan A.Samad Said hari nie.

Ape yang aq angankan..??? Aq berangan nak kembali ke masa lampau. Ape?xlogik.. dah name pun berangan, biar r up sket. Aq nak pegi balik zaman aq kanak-kanak. Boleh wat perangai xbrapa nak senonoh sebab masa 2 xtahu malu lagi. Boleh maen jer, xyah nak risau sal assignment, projek, CGPA,practical yg ntah pape n segala bagai 2. Tapi bila difikirkan balik, agak xberguna bila balik pada zaman kanak-kanak. Sebab pada zaman nie, adalah zaman keseronokan semata-mata. Xder life. Tau makan, berak, maen n tido jer. xde challenge langsung.


So aq up sket, aq nak kembali ke zaman high school. Aq nak ubah banyak benda. Aq nak masuk sekolah berasrama, so aq maybe jadi baek skit. Aq nak masuk balik sport yang aq xberpeluang nak masuk. Aq nak study jer sepanjang masa so aq bleh dapat straight A. Aq xnak dikenali dikalangan guru sebagai budak nakal, suka merayau, ponteng klas 2 xder hal bagi aq. Aq nak terima balik tawaran jadi prefect sebab untuk budak nakal cam aq mmg banyak advantage. Aq xnak gaduh ngan budak laki kat koridor. Aq xnak kacau member2 klas aq time diaorang study. Aq xnak tumbuk S**** sebab die ejek aq. Aq xnak sepak-sepak kaki budak laki bila aq xpuas ati ngan diaorang. Aq xnak buang masa lepak kat blakang klas time cikgu xder. Aq xnak kena denda depan assembly sebeb macam-macam sebab. Aq xnak g panjat menara tangki air semata-mata nak tengok view sampai tangan aq berparut luka kena kaca. Aq xnak……… ah banyak la klau nak citer benda-benda xbrape nak baek aq dah buat.

Tapi, kenangan 2 terlalu indah untuk diubah. Well, everybody wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting. Kenangan 2 gak la buat aq tersengih sorang-sorang macam penghuni tetap hospital Permai Baru. Kalau aq xbuat semua 2, ape kenangan yang aq ada?? Nak jadi budak perampuan yang polite, jumpa cikgu bagi salam n tunduk, duduk dalam kelas diam-diam n study jer, time recess pegi kantin pimpin tangan, wth???? Xder life langsung. Aq rasa xberbaloi untuk kenangkan benda macam 2.

So aq xnak lagi kembali ke masa lepas. Aq nak stay pada masa sekarang n kenangkan keindahan masa lampau, dan cipta kenangan baru untuk masa depan. Aq tetap nak jadi aq yang sekarag, nakal, happy go lucky, simple, easy going n little bit optimistic sometimes…. 



p/s : Budak-budak yang aq slalu bertekak kat depan koridor n slalu aq sepak kaki diaorg lah member-member kamcing aq . Budak-budak yang slalu merayau n lepak kat blakang kelas ngan aq semuanya lepak kat U skang, ad yg pegi oversea lg. So sape kate budak nakal xder masa depan..???

2 comments:

whitecappuccino said...

we learn from mistakes..

A.D.A.M. said...

Kngn tu satu bnda yg susah nak carikan. Lain org, lain kngn.. Lain silap yg kte buat. Lain rasa yg kte rasa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...