Pages

Thursday, January 20, 2011

Orang akan jadi annoying bila...(2)

Nie aq nak citer lagi pasal manusia annoying yang aq jumpa. Nie sambungan entry aq yang lepas sebenarnya. Tapi bila aq ingat balik, annoying yang kat entry 2 lg mengengat kot. Tapi pape pun, layan jer r. aq dah xder idea nak update nie. 



Terlalu dependent

Orang yang terlalu dependent sangat la menjadi masalah pada diri sendiri & orang laen. Sampai bila la korang nak mengharapkan orang laen tuk setelkan hal-hal harian korang. Dependent pada aq bukanlah selalu berkepit ngan member2 kalau nak pegi mana @ xpernah nak jalan sorang-sorang. Itu normal namanyer. Tapi yang terlalu dependent nie macam, takut sangat nak buat hal sendiri. Nak pergi kelas xboleh sorang2, nak makan kena ada teman sampai sanggup xmakan kalau kena pergi café sorang2. N aq pernah ada roommate yang macam nie. Sanggup xmakan kalau aq malas nak pegi café ngan die. i don't give a shit time die bagi hint  lapar macam ckp sorang2 "eii laparnyer" n call balak die pastu cakap "I lapar la, blom makan lagi. xder orang nak temankan g cafe". ewwww naseb jer aq xmuntah ijau kat c2.  2 bukan jer jadi masalah kat orang laen, lebih bagi masalah kat diri sendiri namenyer. Kalau semua member ko ada hal sendiri sape nak tolong korang. “balak aq la”, ok fine ko ada balak. Pegi la depent kat die.



Gelak overbroad

Tolongla jangan nak wat hal. Lagi2 depan public. First, klau korang pergi tempat yang kebanyakan orang yang korang akan berkemungkinan akan berjumpa dengan mereka over n over again (library @ café kat kolej contohnye) please don’t do such a ridiculous things like this. Lagi-lagi kat library, aq rase nak backhand jer dengan spesies manusia yang xreti nak bace signboard “TOLONG SENYAP” yang dah terpampang hampir-hampir cecah dahi die. Tolong la jangan buat tempat orang nak bersenag lenang jd korang punyer abah punyer kedai kopi. Gelak mengekek macam Pontianak desperate nak cari laki.

Blagak macam tahu

Nie lagi satu hal yang jangan dibuat kalau xnak dapat malu free. Untuk pengetahuan semua, orang yang blagak macam tahu nie, senang citer blagak pandai akan membuatkan diri die sangat la bodoh dimata orang yang xbrape pandai tapi pandai sket dari die. Apetah lagi dimata orang yang memang pandai. Agak-agak kalau kita cakap pasal computer dengan Bill Gate ape reaksi die??? xker die gelak guling2. Nie aq ad satu citer.

2 org  lelaki g interview nak jadi sales man. Pihak company nak pakai 1 jer tp xtau nak pilih yang mn. So manager company 2 buat satu contest. 2 org lelaki nie diberi thermometer sorang 1. Manager 2 bagi masa 1 jam tuk bagi jawapan berapa tinggi bangunan yang diaorang duduk skang.

After 1 jam

Manager : dah ready dengan jawapan masing-masing???

Sales man 1 : dah tuan. Saya menggunakan formula addmath yang digabungkan dengan fizik. Memang agak susah cara pengiraannya. Jawapannya ialah bangunan 2 berketinggian 2 tingkat.

Sales man 2 : saya datang untuk interview jadi sales man. So ape yang saya perlu tahu hanya macam mana nak lariskan produk yang saya jual. So untuk dapatkan jawapan saya pergi bertanyakan kepada pekerja bangunan dan die bagitau bangunan nie berketinggian 12 meter encik. Saya bagi thermometer 2 sebagai tanda terima kasih  kat pekerja 2.

Korang agak2 sape yang dapat kerja 2..??? offcoz ler sales man 2. 

Moral of the story, jgn terlampau berlagak pandai sampai tunjukkan kebodohan sendiri.

4 comments:

Ujang9897 said...

jadila diri sendiri.hee

therealme... said...

dan jangan menyusahkan org laen...heee

sarah said...

setuju sangat...sales man yg pertama tu xleh bla

therealme... said...

2 namenyer bodoh sombong...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...