Pages

Wednesday, January 5, 2011

Dirty devil

Agak-agak ada x tenuk buat setinggan kat celah-celah blog aq nie??? lame sangat aq xjenguk. Maklumla aq kan dah berkerjaya skang nie. Banyak masalah Negara kena pikir. Najib nie pun 1 hal, semua keje nak bagi kat aq. Ish, macam dah xder orang laen yang boleh diharap dah kat parlimen 2. Ok la, nnti aq sambung berlagak laen kali plak.

Hari nie aq bersenang lenang dirumah jer, xpg keje. Ponteng skali skala ape salahnye. Budak intern cam aq nie xder orang nak ambik pot r kat office 2. Ok lupakan pasal office. Nie aq ad satu cerita menarik nak gtau.
Ape yang kita tahu, dalam diri manusia nie ada 2 personaliti. Persenaliti yang baek, aq panggil malaikat n personality jahat aq panggil setan. N macam biasalah malaikat ni akan pikir untuk kebaikan n keuntungan kita, personality setan ni pulak dok create nafsu yang boleh puaskan hati manusia. Meh aq citer sikit aper function 2 personaliti nie.


Malaikat akan nampak sayuran n buah hijau, merah biru n macam2 colour kat bumi tuhan ni sangat la berguna n berkhasiat untuk tubuh badan manusia. So boleh la manusia hidup lama dengan sihat walafiat. TAPI, setan gunakan semua ciptaan tuhan kat atas untuk cipta ice-creame, donat dengan coklat meleleh-leleh kat atas die pastu die buat pulak pizza extra cheese dengan xder charge untuk cheese. So manusia pun makan ler dengan lahapnyer, then naik le 10 pound.

Malaikat nampak white yogurt kat supper market, so boleh la diet lepas dah sedar diri gemuk lahap segala benda kat atas. TAPI setan nampak gula n cream. Pergh sedap klau campur ngan yogurt. Xkan nak makan yogurt yang masam cam 2 jer kan. So, bertukarlah saiz baju dari M ke XXXL.

Malaikat sruh try salad yang fresh. TAPI, setan hidang ngan buttery croutons n garlic toast kat sebelah tambah lagi dessert kek coklat. Huh good bye salad.

Malaikat pegi beli sayur ngan olive oil kat kedai Pak Abu tuk masak makan malam, TAPI setan ternampak chicken chop kat kedai mak minah. Alang-alang dah ada yang siap, wat per nak susah-susah masak dinner.

Malaikat g beli running shoes so that bleh la g excursive then lost extra pound. TAPI, setan nampak tv plasma nipis cam biskut ngan remote skali. Duduklah tegok movie n gelak golek2 depan tv n xpah nak susah payah lari-lari kalau nak tukar channel. Tekan jer. bertambah gemok la manusia. Dah la depan tv makan potato chip yang dipotong nipis, digoreng rangup n ditambah macam-macam perisa.

Malaikat pegi beli daging lembu nipis tanpa lemak. Ok la nak naikkan selera + xder la banyak sangat calories. TAPI, on d way setan nampak McDonald, ada Bigmag, burger ngan 2 slice daging n cheese. Casher 2 siap tanyer ag “nak fries skali x” n kepala otak setan jawab “Yes, large size yer”. Lepas 2 manusia pun kena lah cardiac arrest.

Kepala otak malaikat cipta bypass surgery then setan cerate private medical insurance..!!!

3 comments:

azureEn said...

setan btol la. haha. :P

aku_azreen said...

dalam dunia ni..ada itam n putih..hahahhaa

therealme... said...

n ad baek n jahat...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...