Pages

Thursday, January 13, 2011

Budak kecik xpatut pakai handphone...!!!!


Waktu tengah hari yang begitu membosankan di office, aq seperti biasa betapa tanpa goyah di meja aq. konon-konon busy buat keje padahal sebok maen game. So kalau bos lalu pun die mungkin akan menaikkan lagi index komposit aq dengan memuji didalam hati. Silap-silap hari bulan boleh jadi menantu. Huh jauhnyer berangan. Lepas waktu rehat tengah hari bos masuk pejabat dengan membawa anak ayam beliau yang baru balik dari sekolah tadika. So itu petandanya bos akan keluar lagi untuk hantar anak die balik rumah n may be xmasuk pejabat sampai petang. Heaven!!!

Anak die memang la comel putih melepak + pakai tudung saji. Budak-budak pakai tudung memang nampak comel. Dok tengah maen sengih2 ngan die (moga-moga die puji aq depan bos) tetiba bunyi azan. Aq mula la rase nak kiamat ker aper, azan pukul 2.30. Zohor dah lepas n asar lambat lagi nak masuk. Tetiba budak nie berlari-lari pegi kat beg die n ambik sesuatu. Rupanya ringtone phone die. kecomelan budak nie mula hilang dari pandangan aq bila aq tengok handset die lagi mahal dari aq punyer, even bapak aq pun xpakai handset mahal macam 2. Colour pink lagi, jelas menunjukkan kecomelan die bersama handset die. Fuhh jeles giler aq. aq dapat handset pun time form 2 ker form 3 aq dah lupa. 2 pun aq beli pakai duit sendiri lepas pow sana-sini. Nasib baek budak nie xbawak xperia @ iphone 4. Kalau x memang lunyai budak nie aq kerjakan. Tapi N85 die sudah cukup buat aq jeles habis.

Aq mula bayangkan, kalau anak die yang baru tadika nie boleh bawak N85 g sekolah cam mn ngan anak die yang sekolah rendah n sekolah menengah???mesti lagi up. N xmustahil anak die bawak mini cooper pergi campus. Bapak die pun selalu tukar-tukar keta bawak g pejabat. Kalau aq jual keta bapak aq, agak-agak nset aper yang aq dapat beli ek?? Boleh dapat iphone 4 x??? Boleh r aq blagak ngan budak ni plak. Argh kepala aq dah tumbuh tanduk..!!

Tapi satu je yang aq xpuas ati, macam 2 punyer kaya xleh nak bagi sikit pun elaun tuk budak intern cam aq nie. Conclusion nyer orang kaya memang kedekut!!!!   

4 comments:

sarah said...

orang kaya ni tak reti nak salur duit dia yang banyak kat mana kot. tu pasal budak tadika yang comel sikit dari aku tu pakai n85.

aku cadang ko buat plan kidnap anak dia.

therealme... said...

aq pun pikir cam 2. pas2 mintak duit tebusan bebanyak...@ aq buat baek, n goda anak lelaki die dpt kaya lame sket...mn lg baek???hahahaha

sarah said...

goda ank laki die,then passing kt ak
ak wat jd laki ak. tu lg orait kot.

HAHAHAHA

therealme... said...

erm, nak jugak....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...