Pages

Sunday, January 23, 2011

antara kehendak,kemudahan & keperluan

Dizaman epal dan balackberry dah xboleh dimakan n redbull dah boleh sumbat dalam peti ais serta buku xpayah nak belek lg aq rasa nset bukan lagi satu kemudahan tapi keperluan. Kenap? Kenapa? Kenapa? Sebab ketiadaan handset buat aq rase macam orang bodoh lagi bangang sepanjang hari. Aq bukan nak mencapap tentang aktiviti harian aq yang xmenarik langsung kat sini, tapi nak sruh korang jangan buat benda nie klau xnak hidup susah, mati xcukup amal lagi..


First of all, cerita bermula pada pepagi buta. Aq call office ckp g lewat sket sbb nak pegi bank. Walaupun aq nie budak praktikal jer, aq rajin tau, even ad hal aq ttp g office. Then ayah aq pun hantarkan. Memandangkan ayah aq pun banyak keje berfaedah lagi nak buat selain buang masa tunggu aq setel hal bank aq, die pun blah dulu, then bila aq dah siap call je, then die datang ambik. Ok, setelah menunggu turn sampai 2 jam, selesailah hal aq kat bank. Aq pun bukak ler beg nak cari handset nak call ayah. Belek punyer belek, xjumpa. Aduh, tertinggal ker kena cilok waallahualam….

Then aq pun bergerak ler nak cari public phone. Sebelum 2 g tukar syiling dulu kat kedai amoi jual slipper. Tapi malangnyer setelah jauh menapak n 3 public phone dah aq singgah semuanya haram. Ad yg terburai perut, patah tangan n macam2. Ad plak yg xpuas ati ngan aq siap sound2  ag “kecemasan sahaja”. Aq tengah kencingmasam kecemasan la nie wei. So aq pikir, baek aq naik teksi jer pegi pejabat, then bila sampai sana guna phone office call ayh aq nak cakap aq dah slamat sampai office. Menapak lagi pegi pot teksi.

Lebih kurang kul 12.50p.m aq sampai office. Fuhhh lega…. Eh salah, malapetaka. Pe hal plak office tutup nie. OK…OK… relex, diaorang g kuar makan kot. Tunggu, kejap ag bukak r 2. Tunggu punyer tunggu then tunggu lagi dan lagi. Sampai lah kul 2.00p.m. memang sah xder orang nak masuk office ari nie. argh bengangnyer aq. So, ape aq nak buat nie. ok, tunggu teksi then balik tido. Habis citer.


Tapi blom nak ditakdirkan citer habis semudah itu. Teksi memang dah boikot aq secara besar-besaran agaknya. Ape la salah aq. xder 1 pun teksi yang kosong lalu setelah hampir sejam aq tunggu. Pilihan terakhir, pegi tebalkan muka kat kedai makan yang aq slalu makan lunch kat situ then pinjam handset mak cik tokei kedai. Owh damn, malu siot, tapi nasib baek mak cik 2 baek ati n paham situasi. Pas2 aq pun call la ayah aq sruh datang ambik. Lagi jem ayah aq bleh gelak dalam keta. Aduh mmg supportif.

Bila sampai rumah pukul 3.20p.m, handset aq ngah bersenang lenang lepak atas katil. Ad 5 misscall dr office n 2 mesej. “kat office xder letrik, so xpayah la datang yer. Kitaorg semua dah nak balik nie”. mesej diterima pd 11.34a.m. arggghhh tension. So aq xkan rasa nak lempang-lempag  ag anak bos yang tadika 2 pakai N85 tayang-tayang depan aq n pandang aq dengan pandangan penuh persoalan “ko ada???”.

2 comments:

sarah said...

hahahahahha bapak tak leh bla. wat penat ko jek kehulur kehilir. bek tido jek kt uma,xyah bgun g keje

therealme... said...

ko tau xper...bapak tension aq...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...