Pages

Thursday, April 7, 2011

Starving for Truth


Assalamualaikum.... Tolong jangan baca salam, tapi jawab salam ok. Memandangkan blog nie bukan blog aq, aq xkan cerita tentang aktiviti hujung minggu di PD. Aq juga bukan nak cerita tentang aktiviti camping aq ngan member yang macam haram penuh chaos di PD. Aq xnak cerita pasal percubaan bunuh diri member-member aq sambil buat percubaan bunuh orang lain di highway Seremban. Aq pun xnak cerita betapa sia-sianya mak bapak aq anta aq blaja tinggi2, tapi bodoh aq bertingkat-tingkat ingatkan pukul 21.44 tu pukul 11.44 p.m dan padahnya aq hanya ada 15 minit untuk berkejar dari JJ Seremban ke terminal Seremban dan Tuhan masih sayangkan aq kerana sebaik 2 kaki aq ada dlm train, die trus jalan.


Aq cuma nak cerita the most bullshit things ‘kita akan jadi baik kalau berkawan dengan orang yang baik & jahat bila berkawan dengan orang jahat’. Time sekolah dulu, aq xtahulah kenapa content karangan paling tipical tentang masalah social adalah “pengaruh rakan sebaya”. Ini lebih kurang kes lembu punya susu, anak orang yang minum sapi dapat nama la nie. Tapi kalau nama yang baik xper la jugak, ini nama penuh terpalit taik. Kalau nak dikirakan dosa aq menghukum kawan kepada manusia yang buat dajal dalam setiap karangan sekolah aq, agak-agak terampun x? tapi nak buat macam mana, aq terpaksa masukkan isi 2 untuk genapkan 350 patah perkataan. Lagipun kalau aq xtulis silap-silap hari bulan bontot aq diperdajal oleh cikgu. Erm tuhan mesti paham & kesiankan aq.

    Memandangkan cikgu aq xpernah sruh aq buat karangan ‘sikap remaja yang suka pergi masjid’ xpun ‘amalan membaca al-Quran dikalangan remaja’ aq xboleh nak deduct dosa kat atas. Paling tidak ada la jugak aq menyalahkan “pengaruh rakan sebaya” dalam proses membawa ke jalan kebenaran. Eh, tapi aq tengok citer melayu 2, kalau dia pergi masjid sebab tuhan dah bukakkan pintu hati die. Dia mimpi yang dia nak mati dah, pastu kena seksa dalam api neraka. Xpun dia berubah sebab dia jumpa awek cun yang baek giler. Xpun sebab die dah kena sambar petir @ xciden cacat sana-sini. Mana ada pengaruh rakan sebaya. Sah!!!nie semua agenda freemasom.


Tapi, aq tetap nak mintak maaf ngan kawan kepada si malaun perangai mengalahkan yakjud makjud 2 sebab salahkan korang dalam setiap perangai buruk yang malaun dah buat dalam karangan aq. Korang xsalah sebenarnya. Walaupun korang berperangai macam setan kelas atasan, kawan korang 2 xder otak ker, xpun dah kena mutasi otak reput sampai ikut ajer perangai korang yang setan pun salut lantun 14 kali 2. Apetah lagi kalau korang nie separa malaikat. Xsudah-sudah aq menyalahkan korang, ye dak? Korang nie kemain la ikhlas nak kawan ngan malaun 2, korang dah ajak dia buat baek. Tapi nak buat macam mana, isap dadah, merempit jer yang ada pengaruh rakan sebaya nie. Pergi masjid, baca quran nie kena buat bila pintu hati dah terbukak, hidayah Allah dah sampai. X gitu?

8 comments:

Naqib Mohamad said...

aq ke aku?

therealme... said...

tulis aq, baca aku

sarah said...

terimalah sahabat anda seadanya. yang buruk dijadikan sempadan,yang baik dijadikan teladan.
* PEPATAH WAJIB LETAK DALAM KARANGAN TINGKATAN 4

therealme... said...

btul, klau x mn ad manusia baek nak kwn ngan aq..hahaha

- koroe - said...

aku pernah kawan dengan setan.

kau tahu setan tu apa ?


setan ni kalau kau layan, makin menjadi jadi kesetanan dia tuh.

therealme... said...

mungkin jiwa malaikatnya kita belum nampak

mungkin ada, mingkin tiada.

mungkin...

darisisigelapseoranggadis said...

yakjud tu ape?

therealme... said...

klau aq ckp yakjuj makjuj mungkin ko tau itu apa..makhluk tuhan pemusnah alam..sory la maen eja sedap nak sebut je..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...