Pages

Wednesday, February 16, 2011

Headphone boleh membunuh



Jam menunjukkan pukul 9.20 pagi. Mood boring aq mencanak-canak membuahkan pemikiran celaka yang sangatlah mengarut dan xlogik di dunia nyata. Xpayah nak tanyer kenapa manusia seperti aq nie yang xpernah bangun awal kecuali bom meletup, gempa bumi 60 skala riktor @ ada klas (2 pun kadang2 terponteng) terbangun terlalu awal hari nie. Sebabnya xlain xbukan dan xperlu dipersoalkan lagi, aq kena pergi pejabat melunaskan sesi internship yang masih berbaki 3 bulan stengah. Sepanjang time aq praktikal nie, aq sedar satu perkara, jadi student adalah lagi nikmat daripada jadi seorang pekerja lagi-lagi kat office. Neuron-neuron dalam otak aq mula berjalan merentas masa kembali ke zaman kesewelan aq bersama member-member di UTM. Setelah penat, neutron 2 brenti kat library Sultanah Zanariah.

Citer pasal library, ad satu kes yang buatkan aq rase xnak masuk library seumur hidup. Time nie aq tengah lepak-lepak ngan member  sesewel aq, Ayim. Mamat nie ad satu tabiat xbrape nak baik, die suka pegi memana bersama headphone yang berselirat kat leher n trus disambungkan ke telinga. Tapi xkesah la, die xganggu aq pun. Tempat nie kekal sunyi sepi sampai kalau ad mamat yang duduk 30 batu nautika kentut pun aq boleh dengar, cuma baunyer saja yang mungkin malas nak menapak sejauh itu. Dengan penuh nafsu ghairah aq bukak laptop untuk kecap nikmat syok on9. Aq masuk library, 2 jer tujuan nyer. Sebab internet kat sini laju sikit dari kura-kura bengkak lutut. Jangan xpercaya, selama 2 tahun stengah aq kat UTM nie, aq xpernah pinjam 1 buku pun kat library. No pin pinjaman pun aq xingat. HAHAHA.


Tetiba mamat Ayim memecah kesunyian yang damai lagi menyenangkan. “Bell, esok temankan aq g jumpa Dr. Syuib. Nak ambik last year punyer paper.” Aq rase macam nak tumbuk-tumbuk lumat mamat nie n campak dari tingkat 14 dengan kejam tanpa belas kasihan. Sebab die jerit kemain kuat macam aq ada 25 kilometer dari die. Die aim aq pekak macam die r 2 gamaknya. Telinga bersumbat dengan headphone, ps2 nak lantun suara bajet orang xdengar. Bila aq buat isyarat sruh diam, die boleh g tanyer kenape dengan muka bebal xder perasaan + xreti bahasa + dengan suara macam petir. Celaka sungguh. Yang buat aq nak sorok muka dalam mangkuk jamban time 2 jugak, bila semua manusia yang ad kat situ pandang kitaorang. Aq pun ape lagi, ambik buku then hempuk la c Ayim smbil tarik die punyer headphone. “ko kalau nk cakap ngan aq make sure telinga ko xpekak n mulut ko separuh bisu.” Hangin btul la aq. Menjatuhkan index komposit aq dengan mendadak sekali.

Moral of the story : lempang orang yang pakai headphone sblm die brani bukak mulut. And pada yang pakai headphone, klau nak bercakap sila bukak headphone anda sebelum anda dilempang sebelum anda  bukak mulut.

p/s : jangan maki aq sbb tajuk nak gempak aje. hahaha

6 comments:

hazirah kasimon said...

ha-ha-ha klaka giler

cik_paan said...

kahkahkah

anyway, aku pun suke gak gune headphone, pastu muka kelam bila kawan aku ckp ngn aku

therealme... said...

cik paan : tolong la jangan buat hal mcm member aq 2. kalau ad yang melatah pas2 terbunuh ko mcm mn...???hahaha

Nier Zecter said...

hahaha...x patut betul...

Naqib Mohamad said...

hahaha! aku pun penah buat macam ni... sebab pakai headphone. tak sedar dowh....

therealme... said...

haaaaaa...elok la 2..amal la slalu..silap ari bulan melekat setempek tapak kasut...hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...