Pages

Saturday, November 20, 2010

racist among blogger...

aq rase agak panas bila aq bace blog nie kat entry nie dan nie... mau xnyer, celupar tul mulut die ngutuk kelantan & Kelantanese... if u're the one of kelatanese, how u feel after read those entry...??? aq rase tercabar n raser cam kena panah petir pun ad... klau die tulis 2 btul xper la... tp nie ikot sedap mulut longkang die jer nak caruts aper kat c2... bahasa klau baek xper gak... nie aq nak ulas sket aper yang die carut kat budak2 kelantan & negeri kelantan nie...

dia kata....

KENAPA KAT KELANTAN PALING BANYAK KES HIV???

Surely sebab kat kelantan banyak seks bebas...
(mesty lepas ni ade orang rentan...)

Kenapa banyak seks bebas kat Kelantan?

tanye la pemimpin kat sane, aku pon tak reti nak jawab....
(sila lah jawab fanatik n hardcore di luar sane...)

Yang aku tau dari informer aku kat sane,
kat Kelantan takde bende nak buat...
Rempit bersepah...
macam sampah kat tepi jalan je gamaknye mksud bersepah tuyh...


n aq as a kelantanese kate


wei, ko mesti tau yang HIV sebab utama die freesex & drugs addict... sebab ko kan 'pandai'... kat klantan ad pusat pemulihan dadah terbesar di Malaysia, kat daerah Bachok... nak aq statekan alamatnyer skali ker...???xperlu kot sebab mesti ko xberminat nak dtg Kelantan tempat yg byk HIV nie... kot2 berjangkit la plak... so no wonder la kat Kelantan nie byk org HIV sebab seluruh manusia yang isap dadah kat ceruk Malaysia nie kena sumbat kat c2...n klau yer pun Kelantanese nie suka wat sex bebas ker, isap dadah ker, yang buat 2 rakyat die... asal nak salahkan kerajaan Kelantan plak... kerajaan bukan nyer boleh kawal all over Kelantanese yang nak wat hal masing2... tanggungjawab kerajaan dah lepas bila diaorang dah dakwah sana-sini, kemukakan saman, tangkap sumbat kat pusat pemulihan... watch u're words bro....


yang informer ko nie satu hal la plak... mn die dapat yang Kelantan nie mat rempit bersepah... ko datang sini tengok... stakat aq menetap kat Kuala Lumpur n pernah dok Johor, lg banyak kt saner kot mat rempit dari Kelanatan... asal..??? orang bandar2 besar nie xder otak ker nak pikir yang benda alah 2 kerja sia2...???bukan ker orang yang dok Johor & KL nie dah maju...


die kate lagi...



I BET U LA....
Mesty tak ramai yang nak fikir benda yang nampak macam remeh temeh ni...
Maybe its SACRED to talk about this shit coz its involving state yang digelar "serambi mekah"

kepala taik ko serambi mekah...
sex berleluasa...
tu ko gelar serambi mekah?
chit poodah~
BUT, bear in mind...

the FACT remains a FACT FOR SURE...

ade komen gelabah kat blog mazidul macam ni

"itu bukan kerja orang kelantan, kerja orang luar tuyh..."
orang kelantan sume baik macam malaikat...
my little heart says
"Fuck You dammit"

Sape yang nak berhijrah pegi kelantan?
orang kelantan pon lari pegi kedah n perlis la sebab banjir tak sudah

Ade ape kat Kelantan??
Kelantan bukan macam KL for sure...
Kelantan mane ade banyak peluang pekerjaan macam kat KL...
be logical please if u wanna say something that needs simple thinking...

jangan la malas sangat nak guna otak tuyh...

Bukan ke sepatutnya kadar seks bebas n HIV ni lagi tinggi kat bandar2 besar such as JB, KL, or Selangor?

SEBAB???
Kat Bandar2 besar ni lagi senang nak dapat :
-Arak
-Club
-Pelacur, whore, prostitute
-GRO jual badan
-Datuk2 kaye yang sangap belaian manja perempuan
-Datin2 gersang yang perlukan gigolo
-Anak2 ikan yang lapar...
-Pelajar2 UNIVERSITI yang sentiase takde sen dan bole dilanggan bila2 masa
N
BANYAK LAGI FAKTOR PENARIK YANG SEPATUTNYA MEMBOLEHKAN BANDAR2 BESAR MENANG RANKING KAT ATAS...

KENAPA KELANTAN PLAK TIBA@ ON TOP OF THE LIST???
something fishy is going on...
tu la...
dah ade pangkat jawatan pon maen kawen banyak2...

"lu nafsu kuda ke ape mat?"
nyusahkan rakyat je keje...


n aq as Kelantanese berkata lagi...


ko tau ker maksud 'Serambi Mekah' 2 aper...???
mn ko dapat fact yang sex berleluasa kat Kelantan...??? ko gtau sket... maen sedap mulut ko jer hambur... 
 orang Kelantan xlari pegi Kedah n Perlis sebab lari banjir la ngok... orang Kelantan pegi luar sebab nk mantapkan ekonomi keluarga... woi, banjir 2 bukan kekurangan pada Kelantan, 2 ujian Allah bagi untuk uji hambanya... ko nak persoal pasal aturan tuhan nie aper citer...??? klau tuhan nak bagi bala 2 kat mn2 pun boleh... banjir2 pun orang Kelantan idop lagi kat negeri die...ko xnak citer plak yang banjir kilat n lumpur yang melanda Johor n KL...


memang Kelantan bukan cam KL n aq rase dari segi akhlak n agama Kelantan lagi baek sebab aq pernah menetap kat dua2 negeri nie... kelantan xder arak, pelacur, club n so on la benda alah yg ko cakap kat atas 2... kat 7/11 kat klantan pun xder jual arak tau... 


yang bab kawen ramai nie pe citer ko nak ungkit... biar r dah diaorang mampu... islam benarkan n bini die kasi... n pe kaitan ngan rakyat pulak, diaorang yang kawen, rakyat susah pe citer plak... boleh tolong jelaskan dude yg bijak pandai condemn orang...??? die kawen ramai rakyat yang kena HIV ker aper...??? 


kate2 die yang buat aq nak gelak guling2 xcukup tanah...



P/S : Think about what i'm trying to say in a WIDE perspective...
EZ TO SAY,  aku takde semangat kenegerian like what i wrote in my previous post earlier and i hate semangat kenegerian...
Sebab dia same je macam perasaan RACISTS...

kahkahkahkah.... xder semangat kenegerian konon... first thing yg terlintas kat pale otak ko bila aq entry ko nie ialah RACISTS... nampak sangat kot... n klau ko xsuker ngan orang Kelantan just say it bro... ko ingat orang Kelantan heran ker...???

mamat gelabah nie ad cakap yang Kelantanese anti ngan Johorian kat entry nie... actually bukan Kelantanese yang anti ngan Johorian or Johorian xngam ngan orang Kelantan...aq Kelantanese ramai jer kawan ngan orang Johor, Aizat, Syafiqah, Syahira, Munzir, Atikah & ramai ag r... xder masalah pun, ok jer... ko 2 jer yang lebih2 sebab ko orang Johor n ko xsuke orang lantan kan..???bukti die orang Johor kat sini...

nie ker 1 Malaysia...???slogan ko "its all about perspectives" x kena la der... perspective ko nie mencutuskan perbalahan ko tau... ha, nie perspektif aq tuk ko... BACK OFF!!! ko nak marah aq ker...??go ahead... tp xboleh sbb nie kan perspective aq kat blog aq...




4 comments:

Darren Lai said...

salam 1 malaysia,

manusia tidak akan lari dari racism, lain je kulit mahupun percakapan, pandangan sterotaip akan wujud. mengapa benda ini boleh berlaku? tanya soalan itu pada diri sendiri dan orang lain? mungkin jawapannya ada pada diri sendiri dan orang lain

Hellioz said...

congratulations!!!
u've been trolled

offended?
try this
http://ow.ly/3fwRe

cechluffyfunny said...

haha..paka lagu ak

therealme... said...

lagu gapo..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...