Pages

Saturday, November 20, 2010

racist among blogger...

aq rase agak panas bila aq bace blog nie kat entry nie dan nie... mau xnyer, celupar tul mulut die ngutuk kelantan & Kelantanese... if u're the one of kelatanese, how u feel after read those entry...??? aq rase tercabar n raser cam kena panah petir pun ad... klau die tulis 2 btul xper la... tp nie ikot sedap mulut longkang die jer nak caruts aper kat c2... bahasa klau baek xper gak... nie aq nak ulas sket aper yang die carut kat budak2 kelantan & negeri kelantan nie...

dia kata....

KENAPA KAT KELANTAN PALING BANYAK KES HIV???

Surely sebab kat kelantan banyak seks bebas...
(mesty lepas ni ade orang rentan...)

Kenapa banyak seks bebas kat Kelantan?

tanye la pemimpin kat sane, aku pon tak reti nak jawab....
(sila lah jawab fanatik n hardcore di luar sane...)

Yang aku tau dari informer aku kat sane,
kat Kelantan takde bende nak buat...
Rempit bersepah...
macam sampah kat tepi jalan je gamaknye mksud bersepah tuyh...


n aq as a kelantanese kate


wei, ko mesti tau yang HIV sebab utama die freesex & drugs addict... sebab ko kan 'pandai'... kat klantan ad pusat pemulihan dadah terbesar di Malaysia, kat daerah Bachok... nak aq statekan alamatnyer skali ker...???xperlu kot sebab mesti ko xberminat nak dtg Kelantan tempat yg byk HIV nie... kot2 berjangkit la plak... so no wonder la kat Kelantan nie byk org HIV sebab seluruh manusia yang isap dadah kat ceruk Malaysia nie kena sumbat kat c2...n klau yer pun Kelantanese nie suka wat sex bebas ker, isap dadah ker, yang buat 2 rakyat die... asal nak salahkan kerajaan Kelantan plak... kerajaan bukan nyer boleh kawal all over Kelantanese yang nak wat hal masing2... tanggungjawab kerajaan dah lepas bila diaorang dah dakwah sana-sini, kemukakan saman, tangkap sumbat kat pusat pemulihan... watch u're words bro....


yang informer ko nie satu hal la plak... mn die dapat yang Kelantan nie mat rempit bersepah... ko datang sini tengok... stakat aq menetap kat Kuala Lumpur n pernah dok Johor, lg banyak kt saner kot mat rempit dari Kelanatan... asal..??? orang bandar2 besar nie xder otak ker nak pikir yang benda alah 2 kerja sia2...???bukan ker orang yang dok Johor & KL nie dah maju...


die kate lagi...



I BET U LA....
Mesty tak ramai yang nak fikir benda yang nampak macam remeh temeh ni...
Maybe its SACRED to talk about this shit coz its involving state yang digelar "serambi mekah"

kepala taik ko serambi mekah...
sex berleluasa...
tu ko gelar serambi mekah?
chit poodah~
BUT, bear in mind...

the FACT remains a FACT FOR SURE...

ade komen gelabah kat blog mazidul macam ni

"itu bukan kerja orang kelantan, kerja orang luar tuyh..."
orang kelantan sume baik macam malaikat...
my little heart says
"Fuck You dammit"

Sape yang nak berhijrah pegi kelantan?
orang kelantan pon lari pegi kedah n perlis la sebab banjir tak sudah

Ade ape kat Kelantan??
Kelantan bukan macam KL for sure...
Kelantan mane ade banyak peluang pekerjaan macam kat KL...
be logical please if u wanna say something that needs simple thinking...

jangan la malas sangat nak guna otak tuyh...

Bukan ke sepatutnya kadar seks bebas n HIV ni lagi tinggi kat bandar2 besar such as JB, KL, or Selangor?

SEBAB???
Kat Bandar2 besar ni lagi senang nak dapat :
-Arak
-Club
-Pelacur, whore, prostitute
-GRO jual badan
-Datuk2 kaye yang sangap belaian manja perempuan
-Datin2 gersang yang perlukan gigolo
-Anak2 ikan yang lapar...
-Pelajar2 UNIVERSITI yang sentiase takde sen dan bole dilanggan bila2 masa
N
BANYAK LAGI FAKTOR PENARIK YANG SEPATUTNYA MEMBOLEHKAN BANDAR2 BESAR MENANG RANKING KAT ATAS...

KENAPA KELANTAN PLAK TIBA@ ON TOP OF THE LIST???
something fishy is going on...
tu la...
dah ade pangkat jawatan pon maen kawen banyak2...

"lu nafsu kuda ke ape mat?"
nyusahkan rakyat je keje...


n aq as Kelantanese berkata lagi...


ko tau ker maksud 'Serambi Mekah' 2 aper...???
mn ko dapat fact yang sex berleluasa kat Kelantan...??? ko gtau sket... maen sedap mulut ko jer hambur... 
 orang Kelantan xlari pegi Kedah n Perlis sebab lari banjir la ngok... orang Kelantan pegi luar sebab nk mantapkan ekonomi keluarga... woi, banjir 2 bukan kekurangan pada Kelantan, 2 ujian Allah bagi untuk uji hambanya... ko nak persoal pasal aturan tuhan nie aper citer...??? klau tuhan nak bagi bala 2 kat mn2 pun boleh... banjir2 pun orang Kelantan idop lagi kat negeri die...ko xnak citer plak yang banjir kilat n lumpur yang melanda Johor n KL...


memang Kelantan bukan cam KL n aq rase dari segi akhlak n agama Kelantan lagi baek sebab aq pernah menetap kat dua2 negeri nie... kelantan xder arak, pelacur, club n so on la benda alah yg ko cakap kat atas 2... kat 7/11 kat klantan pun xder jual arak tau... 


yang bab kawen ramai nie pe citer ko nak ungkit... biar r dah diaorang mampu... islam benarkan n bini die kasi... n pe kaitan ngan rakyat pulak, diaorang yang kawen, rakyat susah pe citer plak... boleh tolong jelaskan dude yg bijak pandai condemn orang...??? die kawen ramai rakyat yang kena HIV ker aper...??? 


kate2 die yang buat aq nak gelak guling2 xcukup tanah...



P/S : Think about what i'm trying to say in a WIDE perspective...
EZ TO SAY,  aku takde semangat kenegerian like what i wrote in my previous post earlier and i hate semangat kenegerian...
Sebab dia same je macam perasaan RACISTS...

kahkahkahkah.... xder semangat kenegerian konon... first thing yg terlintas kat pale otak ko bila aq entry ko nie ialah RACISTS... nampak sangat kot... n klau ko xsuker ngan orang Kelantan just say it bro... ko ingat orang Kelantan heran ker...???

mamat gelabah nie ad cakap yang Kelantanese anti ngan Johorian kat entry nie... actually bukan Kelantanese yang anti ngan Johorian or Johorian xngam ngan orang Kelantan...aq Kelantanese ramai jer kawan ngan orang Johor, Aizat, Syafiqah, Syahira, Munzir, Atikah & ramai ag r... xder masalah pun, ok jer... ko 2 jer yang lebih2 sebab ko orang Johor n ko xsuke orang lantan kan..???bukti die orang Johor kat sini...

nie ker 1 Malaysia...???slogan ko "its all about perspectives" x kena la der... perspective ko nie mencutuskan perbalahan ko tau... ha, nie perspektif aq tuk ko... BACK OFF!!! ko nak marah aq ker...??go ahead... tp xboleh sbb nie kan perspective aq kat blog aq...




Tuesday, November 16, 2010

Layan....

tomorrow is from the world of the unseen... a bridge that we do not cross until it comes... who knows perhaps we might never reach the bridge, or the bridge might collapse before we reach, or we may actually reach it and cross safely...=)


video
 Good Charlotte - We believe....

JANGAN PERGI TESCO...





pada suatu hari yang aman damai, hening dan dingin serta penuh dengan kobosanan, aq ajak ler kawan aq nie g tesco sbb nak beli stok2 makanan yang dah pupus kat bilik aq... tiba-tiba, aq mendengar jawapan yang membuatkan jiwa aq penuh kekecewaan... ianya berbunyi... 


"apela ko nie nak pergi tesko... orang dah boikot tesko 2... milik Yahudi ko tau... yahudi guna duit 2 tuk perang ngan orang Islam... apela ko nie..."


cetttt... perkataan berbau tuduhan tanpa usul periksa @ die mmg nak berdakwah @ xnak temankan aq g Tesco...aq xtau la... tp yang aq tau, sempit nyer paler otak die... die sure2 ker duit yang aq bayar time beli barang kat Tesco 2 diaorang (pemegang saham Tesco) g labur plak tuk perang ngan orang Islam... bapak die punyer member pernah pegang sahamTesco kot... 


OK, camnie lah, aq sebenarnya xsetuju ngan boikot2 nie... tp aq malas nak taip byk2 sebab aq dah jumpa orang yang tolong taipkan... hahaha... pakcik Hamka...


entrynyer burbunyi begini.... aq xambik dari awal sebab xperlu...



Akupun mulai berpikir (sambil membebel..)
Kalaulah baikot yahudi itu berjaya kat Malaysia ni, cuba teka bangsa manakah yang paling ramai akan kena buang kerja kat Malaysia?, lepas tu apa jadi? Negara mana yang akan jatuh ekonomi dulu? Negara kapir atau Negara islam?

Teringat aku kisah Nabi Muhammad SAW dan sahabat yang di pulau oleh orang kapir Mekah di lembah Abu mutalib selama 3 tahun, sehingga ada bayi bayi yang menjadi mayat bayi dalam ribaan ibu-ibu orang islam dek kerana menderita kelaparan..

Tapi selepas kemanangan islam, Nabi SAW tak pernah pulak baikot yahudi ke kepir ke..

Yang peliknya, umat islam hari ni macam pakat pakat baikot dengan sunnah Nabi, dah tak nak berserban berjanggut, tak hensem, baikot dakwah rumah ke rumah, dah tak nak dakwah cara nabi, tapi nak dakwah cara yahudi, dakwah pakai lagu, internet, komik, game, parti dan apa apalah, (blog?..oh!)

Aku pernah di petikaikan kerana jenama H/P aku berjenama kapir, aku kata dalam islam jika korang beli barang dengan orang kapir, duit tu mereka nak beli babi ke, nak beli colok sembahyang ke, nak beli senjata ke, tak kena mengena dengan aku.., tak kan lah aku nak kena semak keuntungan si kapir tu belanja kat mana? Melampau betul…

Orang islam di ajar bersangka baik, tapi korang bersangka buruk pulak, dengan sunnah Nabipun nak baikot apa kes?!!

Dulu bila Nabi Muhammad SAW buat dakwah, sikit punya susah sebab orang kapir asyik nak ajak berperang, perang badar, perang uhud, perang khandak, dan lain-lain, .. sehingalah tiba perjanjian Hudaibiah, genjatan senjata, baru senang Nabi SAW berdakwah.., dan berbondong bondong orang kapir masuk islam dek terkesan dengan akhlak sahabat yang pior ikut sunnah Nabi SAW..

Tapi hari ni, perjanjian “hudaibiah” dah lama berlaku, sejak merdeka tempoh hari, tapi orang kapir tak berbondong bondong masuk islam kerana akhlak orang islam buruk buruk, sibuk nak ajak berperang, nak baikot orang kapir, nak bunuh orang bukan islam, apa kes?!! Murtad lagi ada..huh!!

****
Lepas tu ada jugak yang tanya aku akan apa kes berkenaan cukai LHDN yang kutip dari kilang arak, nombor ekor dan judi berlesen pastu bercampur gaul dengan cukai-cukai yang lain.. orang yang kerja government pun dapat gaji.. gaji haram ke?? Sebab I belajar bab arak dalam buku syariah islamiah form 5.. Rasullulah melaknat 10 golongan yang berkaitan dengan arak.. boleh tak cek hamka jelaskan? camne nie? tak paham.. tolong, please..

Aku kata:
Susah juga sebenarnya nak cerita apabila ianya berkaitan 'boleh ke tak boleh?'(fatwa)...
kerana hanya ulama' yg boleh keluarkan fatwa...
Aku cadangkan perkara ini biarlah di jawab oleh mufti atau ulamak yang kerja government…

Tapi takpe, untuk tidak menghampakan korang, maka bagi aku yang jahil lagi hina dan dina ini berkata dan korang boleh tolak sebab aku bukan ustaz:
Begini:- kalau korang bukak kedai jual nasi lemak, lepas tu datang perompak datang makan kat kedai korang, lepas makan dia bayar, korang nak ambil duit tu tak? Sedangkan korang tahu duit tu duit rompakan, kalau aku .., ambik jer..apa kena mengena nasi lemak aku dengan duit rompakan dia, takkan lah aku nak bagi perompak tu makan free! Huh!

Atau seorang pembunuh upahan suruh aku repair mesin basuh yang rosak kat rumah dia, aku pun pergi repair dia punya mesin basuh, diapun upah aku...takkanlah aku tak boleh ambik,? apa kena mengena duit upah repair mesin basuh ngan dosa dia membunuh?

Atau tauke arak beli sabun untuk basuh cawan kat kedai nenek aku..aku selamba jer jual dan ambil duit..
benda yg mudah jangan buat payah-payah, dan kalau korang dah confirm duit tu datang dari sumber yang haram, korang nampak ngan kepala korang sendiri, korang kenalah ijtihad...elakkan subahat!

Atau kalau ada orang bagitahu benda tuh haram atau kau dapat email forward, ni haram, itu tak leh, kau yakin ke dia punya cakap? dia pernah tinggal solat tak?

Aku angin betul dengan email forward merepek… huh!!!

Aku nak tanya sikit..

KITA KALAU NAK JUAL BARANG/PERKHIDMATAN KENA CHECK KE DUIT PEMBELI AMBIK DARI SUMBER YANG MANA??

KITA KALAU DAH BELI BARANG KENA CHECK KE DUIT TOUKE KEDAI TU BALANJA KAT MANA???

SIAPA AJAR KO?

Malas aku nak layan…Ok, berbalik kepada cerita sebenar, aku nak minum 100 plus tapi takde, air apa aku boleh minum?

Aku terpandang dengan air COCA COLA..

Teringat aku emel forward dalam inbox..

COCA COLA adalah haram kerana maksud sebenar COCA COLA setelah di terbalikkan adalah NO MEKKAH…

Tinggi betul imiginasi pengirim email, suka betul forward berita yang kononnya cool tapi fool..

Memanglah orang kapir tak boleh pijak tanah mekah, tak tau ke??, ok lah diorang tak nak gi mekkah, korang dah berapa banyak duit simpan dalam tabung haji??

Lepas tu hantar pulak cakap COKE ni itu ini begitu begini..

Malas aku nak layan,..

KITA BOLEH DENGAR SEMUA BERITA, TAPI KITA TAK PERLU SEBAR SEMUA BERITA!!!
BAHAN BERITA YANG KITA SEBARKAN MENENTUKAN SIAPA DIRI KITA, SI BADUTKAH? SI BANGANGKAH? ATAU MUNGKIN SI PERASAN BIJAK,,HE HE HE..
Dulu masa surat berantai tiba kat rumah aku, ada ahli keluargaku yang cuak ..

Aku gelak sambil koyakkan kertas tu..

Abang aku yang sedang solat terbatal solat dia kerana ikut gelak bersama aku..
Maafkan aku abang, aku tak tahu kau sedang solat, dah nak asar baru solat zohor ke?

sekian cerita copy n paste aq...






Sunday, November 14, 2010

Insomnia...


time ngah bengang bosan-bosan sambil lepak-lepak depan laptop n sambil dengar p.cik aq memekak maen PS3 tengah malam-malam buta, aq terfikkir nak tulis entry ni pasal insomnia nie...

first of all, insomnia nie bukan sejenis penyakit tapi gejala semasa tidur seperti sukar untuk tidur dan gagal mempertahankan tidur (maknanyer dah tidur pas2 terbun n xleh nak tidur2 lagi)... sebab die ad banyak tapi slalunyer sebab-sebab psykologi la... antara sebab yang biasa :-
  • perubahan emosi
  • perubahan fizikal
  • penggunaan ubat-ubatan
  • pengambilan alkohol @ dadah
  • tabiat tidur
apa kaitan fizikal dengan emosi??? apabila kesukaran untuk tidur berlaku, kita akan rasa letih & xbermaya... kat sini la emosi kita terganggu... dah letih-letih pas2 kena buat banyak kerja plak 2 kan, memamg hangin la... lepas 2 diikuri dengan rasa cemas. gelisah, tekanan dan ketakutan... penggunaan ubat-ubat kadang-kadang boleh mengganggu proses nak tidor nie... 


sesetengah pengidap insomnia first2 die tidur cam biasa, tapi lepas 2 terbangun and lepas 2 dah xboleh nak tidur dah... ada sesetengahnya pulak tidur dalam keadaan yang gelisah dan selalu rasa xcukup tidur... nie semua petanda depression... kadang-kadang polar tidu die terbalik, bangun pada waktu die sepatnya tidur & tidur pada waktu sepatutnyer die bangun... senang citer tidur siang, jaga malam r cam musang 2 (benda nie kadang2 terjadi pada aq)... sebabnyer :-


  • travel dari timur ke barat
  • kerja pada waktu malam
  • penggunaan alkohol berlebihan
  • effect sampingan ubat-ubatan
  • kerosakan pada otak (sebab Alzheimer, stroke, ensefalitis


Perubatan

pengidap insomnia nie xleh nak rawat dengan ubat-ubatan sebab nyer, ia berpunca dari psykologi... terapi yang sesuai ialah terapi kognitif... dalam terapi nie pengdap akan diajar diajar cara untuk betulakn cara tidur... 

ramai pengidap yang slalu bergantung pada ubat tidur dan dadah penenang yang lain untuk membolehkan diaorang tidur dengan nyenyak dan beristerehat... tapi semua 2 xberguna sebab korang akan bergantung sepenuhnya pada ubat 2 untuk seumur hidup... benda alah nie lagi la memarahkan lagi insomnia korang... kepala otak korang akan setkan yang korang xkan boleh tidur tanpa ubat 2... klau xder ubat, mati xtidur la korang...

Tidur & Mati

Sebuah survey dari 1.1 juta penduduk di Amerika yang dilakukan oleh American Cancer Society menemukan bahwa mereka yang dilaporkan tidur sekitar 7 jam setiap malam memiliki tingkat kematian terendah, sedangkan orang-orang yang tidur kurang dari 6 jam atau lebih dari 8jam lebih tinggi tingkat kematiannya. Tidur selama 8.5 jam atau lebih setiap malam dapat meningkatkan angka kematian sebanyak 15%. Insomnia kronik - tidur kurang dari 3.5 jam (wanita) dan 4.5 jam (laki-laki) juga dapat menyebabkan kenaikan sebanyak 15% tingkat kematian. Setelah mengawal tempoh tidur dan insomnia, penggunaan pil tidur juga berkaitan dengan peningkatan angka kematian... 

xtidur leh mati woooo...so jom tidur...ZZZzzzZzzzzzZZ 



kucing lagi penting....





nie aq nak citer satu citer yang menyayat hati berlaku kat aq... seperti biase time ujung minggu aku akan balik umah p.cik aq yang bujang terlajak untuk jimatkan cost makan aq...huahuahua... (punyer la mithali punyer anak sedara)... so macam biase la die akan call tanyer aq nak balik ker x n klau aq nak balik die akan jemput aq kat kolej... ( baek kan die)... tapi 2 bukan citernyer... citernyer bermula setelah aq sampai dirumah...

bila aq balik jer dan menuju ker bilik aq... tiba-tiba... meowwwwww...meowwwwwww...meowwww...
bunyi yang aq xbraper nak suker... bila aq bukak jer pintu bilik, mak aiiiii banyak giler anak kuching kat bilik aq... p.cik aq nie pun agak-agak r nak wat surprise pun... tau la anak kucing 2 comel-comel cam aq (tp asenyer aq lagi comel), tapi lagi baek die letak laptop Dell Pressario 10 pun jadilah... xpun seketul jongkong mas beberapa karat ker... nie pe kes anak-nak kucing 6 ekor bersama mak die skali... 

owh damn, keamanan aq telah diragut pergi... lepas 2 aq dengan lantag menjerit panggil p.cik aq... "supprise aper nie ayh ju..????"...n die ngan slambernyer menjawab, "a'aa la luper nak g tau, time ayh ju g outstation minggu lepas ad kucing masuk rumah kot... pastu beranak kat bilik 2 sbb x tutup pintu kot"... patutla dah besar panjang anak-anak p.cik aq kucing nie...

aq pun suruh r die buang letak kat tempat laen kucing 2... pas2 die kate "klau letak kat luar nnti bapak kucing makan anak die, kesian anak-anak ayh ju kucing 2 nnti...biar la die kat c2"...mak aii baiknyer p.cik aq nie... susah nak jumpa lelakki yang penyayang tahap 7 lapis kek lapis nie...(erm, xder kena mengena ngan kek lapis serawak ek)... 




dengan berat hatinyer aq terpaksalah membatalkan niat aq untuk landing2 atas katil dalam bilik sambil menekan2 laptop aq... huhuhu sedihnyer... terpaksalah aq lepak kat ruang tamu... bila jam dah barganjak ke pukul 4 pagi, mata aq dah menjeri-jerit mintak ditutup... aduh, masalah nie... mana aq nak tido nie... xkan  nak ditemani anak-anak p.cik kucing 2... 

aq pun dengan berat hati melangkah masuk ke bilik... korang mesti pikir aq nak tido atas katil dengan amannya bersama kucing-kucing 2 kan... xder maknanyer, aq masuk bilik angkut comforter n bantal aq pegi tido luar... aq dapat bayangkan yang kucing 2 ngah tersengih bangga dah ngumpat sal aq sebab aq dah mengalah ngan diaorang... kuang ajor nyer kucing...!!!!!

Today is the only day that we have....


"when u woke up in the morning, do not expect to see the evening"... quot nie aq jumpa time aq ngah belek2 buku sambil menghilangkan bosan yang terlampau tahap x ingat... qout nie banyak bagi motivasi kat aq sebenarnya... harap-harap kat korang juga yer... klau aq yang xbermotivasi tahap dewa nie bleh termotivasi, apatah lagi korang yang penuh dengan motivasi dan dedikasi kan...???

cuba korang bayangkan yang korang cuma dibenartkan hidup satu hari jer lagi kat atas muka buni Allah nie...
aper korang akan buat...??? mesti terlalu banyak yang korang rase nak buat n dah conferm-conferm xsempat nak buat sebab korang bukannya ada jurus yang bleh stopkan waktu, yer dak...??? tp mesti korang akan bertungkus lumus dan wat jugak walau cam mn pun....2 kalau korang tau la yang korang  dah xder masa... tapi yang menjadi masalah sekarang korang kita xtahu...

moral of d story nyer... kenapa perlu tunggu esok klau benda 2 boleh dibuat hari nie...??? sebab belum tentu lagi korang ada untuk esok... memangla tomorrow never die, tapi kita yang akan mati ntah bila... klau xmati pun, kita xtahu aper yang akan berlaku esok... 

live as though is all that u have... yesterday has passed with its good and bad, while tomorrow have not yet arrive... dengan berpegang pada quot nie, xkan obsess sangat dengan masa silam aq dan terlalu mengharapkan yang terbaik pada future aq... hidup sekadar untuk hari nie dah cukup syukur dah sebab still ada masa nak rasa nikmat dunia yang dah dah confirm bukan kita punyer... 

   


1st IMPRESSION

nie adalah first post aq.... punyer la berdenyut kpala otak aq pikir nak post aper kat cnie, tp still xjumpa gak something interesting nak tulis.... so nasib la saper yang bace first entry nie n lepas nie dah tobat xnak bace blog aq dah...hahaha....
walaupun sesetengah orang kate blog untuk ditulis dan buka dibace, aq xpeduli.... aq nak gak sruh orang bace blog aq walaupun ntah paper la yang aq mencarut kat cnie... klau nak tulis jer & xnak bg orang bace, ada baik dan faedahnyer klau tulis jer diari kat dalam buku 555, xpon taip kat 'words'(Microsoft words) n save kat laptop korang jer....btul x...??? ahhh, kira btulla 2...

serba sedikit tentang aq...  


aq nie jenis yang xkisah aper pandangan orang kat aq... klau positif, baguslah.... n klau negatif pun, 2 hak korang  nak menilai aq cam mana.... kita xboleh paksa semua orang suka kita dan kita pun xsuka semua orang kan...??? xkan korang suka semua orang kat sekeliling korang kot... mesti ada punyer la yang korang benci, klau xbenci pun menyampah giler ngan dia... mengaku jer la, aq xkan gtau die punyer r (macam aq kenal jer saper)....hahaha...

aq nie jenis yang boleh terima teguran (bukan nak perasan, tp memang cam 2).... klau bagus tuk aq aper salahnyer kan.... tp klau aq rase xpenting atau xperlu pun aq ikut, aq ignorekan ajer la.... so, klau korang nak tegur aq, nak ngutuk pun boleh, silakanlah sebab bercakap xkena bayar.... eh jap..jap..klau korang pkai broadband @ steamix (senang citer xpakai wifi free kat kedai mamak @ kat kolej @ kat mana2 jer yang free) mesti korang kena bayar klau nak ngutuk aq on9 kan.... tp, sape sruh korang xpakai yang free nak kutuk aq (macam la orang bukak internet nak kutuk aq jer kan, ntah2 blog aq xder pengunjung pun).... sory macam terperasan la pulak.... tapi kalau korang nak puji pun boleh jugak... eh bukan boleh jugak, boleh sangat-sangat dan sangat-sangat dialu-alukan.... tp biarlah jujur dan ikhlas dari hati yang tulus suci lagi bersih....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...